Jägarexamen Malmö

Anmäl dig nu!

Hjärtligt välkommen till oss på Skånska Jägarskolan. Här kan vi se till att även du får chansen att bli jägare!

Om du befinner dig i storstaden är det inte konstigt att du kanske längtar ut i naturen då och då. Men även om du bor i stan behöver det inte betyda att din chans att uppleva naturen försvunnit för gott. Du kan nämligen ta jägarexamen i Malmö och bli en av landets många jägare.

Jägarexamen - så går det till

Här på Skånska Jägarskolan har vi sedan starten 1986 utbildat jägare i nu snart 30 år. När du tar din jägarexamen i Malmö vill du förstås vara så väl förberedd som du kan bli. Därför är det viktigt att du kan ställa krav på den som utbildar dig. Vi följer alla de riktlinjer och normer som Jägarförbundet lagt fram för att du som kommer till oss ska få så gedigen kunskap som möjligt.

Skånska Jägarskolan har utbildat jägare sedan 1986 vilket gör oss till en av Skånes äldsta aktörer

Teori & praktik

För att ta jägarexamen i Malmö måste du som alla andra göra först ett teoretiskt prov och sedan ett praktiskt vapenprov. I den teoretiska delen av provet testas dina kunskaper om det mesta från ekologi, viltkunskap, vapen och skytte till lagstiftning kring jakt och vapen. Om du klarar det teoretiska provet kan du sedan göra den praktiska delen av provet. Detta är i sin tur indelat i tre delprov, nämligen ett hagelgevärsprov, kulgevärsprov och högviltsprov.

Intensivutbildning

Vi erbjuder även intensivutbildningar inför din jägarexamen i Malmö. Du kan alltså bli jägare även om du skulle råka bo i storstaden. Med vår långa erfarenhet och professionella kompetens ser vi till att du får all den kunskap du behöver kring vapen, djur, jakt och natur för att kunna klara av jägarproven med bravur.

 

Boka din utbildning här